Maca (maka) 4:1 extrakt 20g
Je laboratorně připraven a obsahuje 4x více účinných látek, než surový produkt. Veliké plus extraktu Maky je jeho snadná příprava a snížení objemu potřebné suroviny. K dosažení stejného účinku stačí pozřít 4x menší množství, než je doporučeno u kořene. Navíc díky přiložené dávkovací lžičce, poměrně přesně odměříte potřebné množství. Extrakt je příjemné chuti a vůně.
Maka je celoroční dvouletá rostlina malého vzrůstu, podobající se ředkvičce, která dorůstá výšky až 15 cm. Má specifickou sladkou chuť a aroma. Pro své vynikající účinné fytoterapeutické schopnosti se používá při fytoterapii různých onemocnění i jako vynikající doplněk jídel a pochutin. Často je také označována jako peruánský ženšen, někdy i jako peruánská viagra. Maka je silný posilující a revitalizující prostředek.
Inkové používali kořen Maca odjakživa jako zdroj výživy a také léčebný prostředek. Inkové pojídali macu před bitvami pro zvýšení vitality, ale po bitvě měli bojovníci zákaz její konzumace, aby byly ženy na dobytých územích chráněny před zvýšeným libidem vojáků. Rostlina pochází z peruánských And a roste až do nadmořské výšky 4000 metrů.
Z minerálů je maca bohatá na selen, vápník, magnesium a železo. Maca je kořenová plodina, kterou je možné běžně konzumovat bez negativních vedlejších dopadů. V Peru se využívá mnoha způsoby, ale nejčastěji se vaří. Ve své domovině má však pestrý způsob využití včetně mouky pro pečení nebo přípravu kaší.