Vlašské ořechy půlky, natural 300g
Vlašské ořechy jsou plodem ořešáku královského, přirozeně se vyskytujícího po celé České republice, ale i zbytku světa.
Vlašské ořechy přispívají k lepší pružnosti krevních cév. Příznivého účinku se dosáhne při konzumaci 30 g vlašských ořechů denně (5 kusů). Ořechy mají vysoký obsah vlákniny.
Vlašské ořechy obsahují fosfor, který přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, normální funkci buněčných membrán. Fosfor je nápomocný při normalizaci stavu kostí a zubů.
Obsažený hořčík neboli magnesium má vliv na snížení míry únavy, vyčerpání a elektrolytickou rovnováhu. Dále přispívá k udržení normální činnosti nervové soustavy a svalů, syntéze bílkovin, psychické činnosti. Také se podílí na normalizaci stavu kostí, zubů a na procesu dělení buněk.
Folát neboli kyselina listová přispívá k normální syntéze aminokyselin, normální krvetvorbě, metabolismu homocysteinu, psychické činnosti, normální funkci imunitního systému, ke snížení míry únavy a vyčerpání. Folát se podílí na procesu dělení buněk.Vlašské ořechy surovina
Složení: 100% Vlašský ořech - jádra, bez přísad a konzervačních látek. Alergen: Suché skořápkové plody
Skladování: Temné, suché místo. Pečlivě uzavírejte.
Obsah: 1000g
ALERGENY: Produkt obsahuje skořápkové plody a může obsahovat stopy arašídů a semen.
Energie 654 kcal
Rostlinné tuky 65 g
Proteiny 15 g
Sacharidy 14 g
Vitamíny A,B6,C,E,K
Vláknina 7 g
Vápník 98 mg
Železo 2,91 mg
Selen 4,9 μg
Fosfor 349 mg
Draslík 441 mg
Sůl 4,8 mg