Jasmínový obláček - Zelený čaj s jasmínem 100g
Jasmínový obláček. Kvalitní sorta zeleného čaje z Yunnanu a květů jasmínu.
Nálev je vynikající, harmonické, příjemné trávové až bylinné chuti , kterou doprovází nápadný nádech charakteristické, jemně nasládlé chuti po jasmínu.
Příprava: čajovou lžičku směsi přelijeme horkou vodou o teplotě cca 80°C a necháme louhovat max. 3 minuty.
Obsah: 100 g
Čajovník čínský působí jako antioxidant a podporuje fyzickou a mentální aktivitu. Pití čaje je vhodné pro udržení zdravého chrupu, podporuje stav kostí a kůže. Je doporučován při regulaci hmotnosti, je schopen normalizovat hladinu glukózy v krvi a metabolismus tuků. Podporuje normální zdraví srdce.
Čaj obsahuje téměř sto třicet chemických látek, z nichž nejvýznamnější jsou třísloviny: katechiny, polyfenoly a jejich sloučeniny, které se vyznačují vysokou biologickou aktivitou.
Doporučená příprava:
Půl čajové lžičky mletého čaje přelijeme 250 ml vody o teplotě 85 °C, necedíme a podáváme.
Základní pravidla pro přípravu zeleného čaje
Možnosti přípravy zeleného čaje jsou téměř nevyčerpatelné. ale přesto je dobré dodržet několik základních pravidel pro jejich přípravu.
• Zelený čaj se nespařuje. Čaj zaléváme uvařenou vodou, která zchladla na teplotu 60 až 80°C
• Kvalitní lístky můžeme zalít vícekrát. Při každém dalším nálevu ale zvýšíme teplotu vody nebo prodloužíme dobu louhování.
• Doba louhování je různá, od 30 sekund do několika minut. Záleží na konkrétním druhu čaje.
Příliš horká voda způsobí hořkost čaje, což je způsobeno vylouhováním tříslovin a dalších substancí. Naopak čaj zalitý chladnou vodou má zase chuť mdlou. Vylouhovaný čaj pak postupně naléváme po troškách do šálků, aby se tím zaručila stejná kvalita nápoje. Pokud máme chuť, můžeme čajové lístky v konvičce přelít podruhé. Tentokrát bude doba louhování kratší díky již nabobtnalým lístkům. Druhé přelití prý dělá čaj ještě lepším. Platí to ovšem pouze pro zelený čaj. Mezi prvním a druhým přelitím by nemělo být velké časové rozpětí.
Zákonné zařazení: Čaj pravý zelený
Složení: Zelený čaj pravý, květy jasmínu
Země původu: EU, Yunnan, China