Drť z dýňových semínek, Organic Oil 250g

Dýňová semínka mají vysoký obsah bílkovin a jsou zdrojem vlákniny. Přispívají k udržení normálních funkcí dolních močových cest a prostaty.
Prodejní cena se slevou
CENA (S DPH): 78,00 Kč
Sleva
Cena / kg:
Dostupnost: 1 - 3 dny

Drť vzniká lisováním tykvových semínek za studena. 

Dýňová semínka mají vysoký obsah bílkovin a jsou zdrojem vlákniny. Přispívají k udržení normálních funkcí dolních močových cest a prostaty. Zajímavá jsou také pro vysoký obsah hořčíku, fosforu a zinku.

Dýňová semínka obsahují vysoké procento fosforu, který přispívá k normálnímu energetickému metabolismu a funkci buněčných membrán. Udržuje dobré zdraví kostí a zubů.

Obsažený hořčík - magnesium přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání, k elektrolytické rovnováze, energetickému metabolismu. Má vliv na normální činnost nervové soustavy a svalů, podílí se na syntéze bílkovin a podpoře psychické činnosti. Hořčík také harmonizuje stav kostí a zubů, podílí se na procesu dělení buněk.

V tykvových semínkách najdeme velké množství užitečných látek, jako jsou bílkoviny, nezaměnitelné aminokyseliny (arginin, valin, glutamin, fenylalanin, glycin, atd.), vitaminy (E, A, F, C, P, T, K, vitaminy skupiny B a jiné), minerální a stopové prvky, jichž najdeme v tykvi víc než 50.

V kuchyni
Drť z tykvových semínek je vhodné přidávat při pečení. Tím obohatíte pokrm o plnohodnotnou bílkovinu, která se lehce vstřebává. Pokrm je pak nadýchaný, nekazí se rychle a neplesniví. Drť můžete přidávat i do hotových kaší, jako zahušťovadlo do omáček a také je vhodná k přípravě koktejlů.

Při pečení
Drť z tykvových semínek přidávejte do těsta, které nepotřebuje dlouhou tepelnou úpravu (palačinky, šušenky, pečivo).
Na 1 kg žitné nebo pšeničné mouky dejte 100-150 g drtě z tykvových semínek. Trvanlivost pečených pokrmů s pomocí drtě z tykvových semínek se navyšuje o 72 dní.

Zdravé recepty


Syrnyky s drtí z tykvových semínek
Ingredience:
400 g tvarohu
1 vejce
6 polévkových lžic drtě z tykvových semínek
2 polévkové lžíce pšeničné mouky
6-9 kousků meruněk
8-12 kousků sušených švestek bez pecek
2 polévkové lžíce cukru

Sušené plody nakrájejte na jemno. Do tvarohu přidejte vejce, drť z tykvových semínek, cukr a promíchejte. Tuto tvarohovou směs posypejte 1 polévkovou lžící pšeničné mouky a udělejte malý dort. Doprostřed dortu dejte čajovou lžičku nakrájených suchých plodů, zalepte a jemně připlácněte. Naskládejte syrnyky na máslem vymazaný plech a pečte 15-20 minut na středním ohni. Podávejte se smetanou, marmeládou nebo povidly.

Složení: 100% drť semen tykve
100g výrobku obsahuje: Energetická hodnota na 100g: 395kcal/1653 kJ: bílkoviny 44 g, sacharidy 21 g, tuky 15 g.

Způsob použití: 1 - 2 polévkové lžičky přidávat do jídla bez tepelné úpravy.
Doporučené trvání kúry: 2 - 3 týdny, potom udělat přestávku.