Nebyl vybrán žádný obrázek

Manitoba mouka z Kanady 1kg

Minerální obsah odpovídá mouce typu 550, obsah lepku je o cca 15-20% vyšší. Těsta z mouky Manitoba mají pevnou, pružnou konstrukci, pečivo pak velký objem.
Prodejní cena se slevou
CENA (S DPH): 175,00 Kč
Sleva
Cena / kg:
Dostupnost: 1 - 3 dny

Manitobová mouka Type 550.

Mouka Manitoba pochází ze stejnojmenné kanadské prérijní provincie a je namleta výlučně z odrůd pšenice Elite.

Minerální obsah odpovídá mouce typu 550. Nicméně, obsah lepku je ve srovnání s obvyklými druhy pšeničné mouky o cca 15-20% vyšší.

Těsta z mouky Manitoba mají pevnou, pružnou konstrukci, pečivo pak velký objem.

Mouka je proto vhodná pro dlouho kynoucí těsta s malým množstvím droždí - tedy ideální pro italský chléb. Zvláště vhodná je pekařská mouka Manitoba na pečivo se speciálními přísadami, jako jsou například vánoční štoly.

Recept paní Stelle: 1 kg mouky, 1/2 kostky droždí, trošku cukru, polévková lžíce soli. Připravit kynuté těsto s cca 700 ml - 750 ml teplé vody.

Důležité: Nechte těsto dlouho kynout. Ciabatta se peče např. 30min. při 250 °C. 

Složení: Manitobová mouka (pšenice). Typ 550.

Skladujte na suchém místě.

Charakteristika: Není třeba uvádět žádné nutriční hodnoty.

Alergeny: Obiloviny.

Odpovědní podnikatelé: J. Blum, HB-Kunstmühle, Neuturmstraße 3, München, Deutschland.