Nebyl vybrán žádný obrázek

Teriyaki omáčka Kikkoman 1,9 litru

Hlavní složky této omáčky jsou sójová omáčka, víno, cukr, ocet, koření, cibule a česnek. Pro marinování, nebo jako dip k pečenému masu či jako přílohu k pokrmům.
Prodejní cena se slevou
CENA (S DPH): 399,00 Kč
Sleva
Cena / kg:
Dostupnost: 1 - 3 dny

KIKKOMAN Teriyaki omáčka NL 1,9L

Hlavní složky této omáčky jsou sójová omáčka, víno, cukr, ocet, koření, cibule a česnek. Teriyaki omáčku můžete použít jako marinádu pro syrové maso, a jako dip k pečenému masu nebo jako přílohu k pokrmům z rýže a nudlí. Pokud je omáčka použita jako marináda, pak marinujeme maso 3 hodiny v lednici, předtím, než je připravujeme v pánvi nebo na grilu. Pokud na konci doby vaření šťávu podlijete trochou teriyaki omáčky a pak ji krátce redukujete, dostanete ladící omáčku.

Teriyaki je složeninou 2 japonských slov „teri“ (lesk, třpit) a „yaki“ (grilovat). Než se jídlo ogriluje, bývá naloženo v marinádě, díky které pak pokrm získává lesklý nádech „teri“.
 
Složení: Sójová omáčka (pitná voda, sójové boby, pšenice, jedlá sůl),víno(obsahuje oxid siřičitý), cukr, pitná voda, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, extrakty koření, sušená cibule, sušený česnek.
 
Nutriční hodnoty na 100g:
Energie 420 kJ/99 kcal
Tuk 0g z toho nasycené mastné kyseliny 0g
Sacharidy 12g z toho cukr11g
Protein 6,7g
Sůl 10,2g
 
Skladování: Skladujte v suchu a chladu. Po otevření skladujte v chladničce.
 
Země původu Nizozemsko.
 
Teriyaki je technika přípravy masa, ale také omáčka či marináda japonského původu, kterou tamní kuchyně zná od 16. století.