Teriyaki omáčka Kikkoman 1,9 litru
KIKKOMAN Teriyaki omáčka NL 1,9L
Hlavní složky této omáčky jsou sójová omáčka, víno, cukr, ocet, koření, cibule a česnek. Teriyaki omáčku můžete použít jako marinádu pro syrové maso, a jako dip k pečenému masu nebo jako přílohu k pokrmům z rýže a nudlí. Pokud je omáčka použita jako marináda, pak marinujeme maso 3 hodiny v lednici, předtím, než je připravujeme v pánvi nebo na grilu. Pokud na konci doby vaření šťávu podlijete trochou teriyaki omáčky a pak ji krátce redukujete, dostanete ladící omáčku.
Teriyaki je složeninou 2 japonských slov „teri“ (lesk, třpit) a „yaki“ (grilovat). Než se jídlo ogriluje, bývá naloženo v marinádě, díky které pak pokrm získává lesklý nádech „teri“.
Složení: Sójová omáčka (pitná voda, sójové boby, pšenice, jedlá sůl),víno(obsahuje oxid siřičitý), cukr, pitná voda, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, extrakty koření, sušená cibule, sušený česnek.
Nutriční hodnoty na 100g:
Energie 420 kJ/99 kcal
Tuk 0g z toho nasycené mastné kyseliny 0g
Sacharidy 12g z toho cukr11g
Protein 6,7g
Sůl 10,2g
Skladování: Skladujte v suchu a chladu. Po otevření skladujte v chladničce.
Země původu Nizozemsko.
Teriyaki je technika přípravy masa, ale také omáčka či marináda japonského původu, kterou tamní kuchyně zná od 16. století.