Pomerančová kůra kandovaná, jemně nakrájená 3 mm, 250g
Kandované pomerančové kostky.
Oranžát se vyrábí z kůry hořkých pomerančů obsahující olej, které jsou také známé jako sevillské pomeranče. Zpracování pomerančové kůry je poměrně složité: Nasolené poloviny ovocných plodů se nejdříve odsolují, blanšírují, odstraní se jádřinec a kůra se pak v cukru kanduje. Někdy jsou kandované slupky ještě glazovány polevou.
Oranžát má jasně až tmavě oranžovou barvu, snadno se měnící do hnědé.
Chuť je sladká a aromaticky hořká.
Složení: 49% pomerančová kůra, glukózo-fruktózový sirup, cukr, regulátor kyselosti: kyselina citronová, antioxidant: síra.
Uchovávejte v chladu a suchu.
Alergeny: lepek, vejce, arašídy, ořechy, lupina, mléko, SO2, sója.
Odpovědný podnikatel: baleno: BOS FOOD Düsseldorf Food Wholesale GmbH
Nutriční hodnoty na 100 g
Kalorická hodnota 1027 kJ / 284 kcal
Tuk 0 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 62,13 g
z toho cukr 62,13 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 0,3 g