Dangšen kořen - Dang Shen 50g
Dangšen - Codonopsis pilosula se v tradiční medicíně používá na celou škálu nemocí, EU nám sice zakazuje o tomto psát, ale na různých místech internetu se o něm dozvíte více. Zmiňme jenom, že v TČM se často používá na podporu plic a při horečnatých stavech, zvýšení libida a potenci u obou pohlaví, prohloubení spánku, zlepšení zánětlivých stavů střev a ledvin, zvýšení množství červených a snížení počtu bílých krvinek a zlepšení prokrvení mozku.
Kořen dangšenu je vhodné užívat při velké fyzické zátěži, ale díky přímému vlivu na prokrvení mozku, i psychické zátěži. Je vhodný jako potravinový doplněk při chronické únavě.
Tradiční užití: Nejlepšího výsledku dosáhneme užitím 2x denně lžičku kořenu na 250ml vody. Vařit 15 min.Podávat před jídlem nebo 2 hodiny po jídle. Možno použít vždy když cítíme únavu.