Tato vápenatá sůl se běžně používá v potravinářském průmyslu, např. při výrobě sýrů. Calcic je nezbytný při reakci s ALGINem, který ovlivňuje tvorbu kuliček. Calcic je ideální reakční partner, protože jeho vysoká rozpustnost ve vodě, poměrně vysoká koncentrace vápníku a tím i velké schopnosti tvarování kuliček velmi napomáhají výsledku.
Vlastnosti: Granulát. Velmi dobře rozpustný ve vodě. Velká vodní jímavost.
Složky: aditiva tvrdidla: 94-97% chlorid vápenatý E509, chlorid draselný E508, sůl. Calcic poskytuje správné množství vápníku pro reakci s alginem. V základním sferonizaci je do sférické lázně vložena inverzní sferalizace do přípravku pro kouli. Rozpusťte se sněhem v kapalině. Doporučené množství pro kulové lázně: 5-10 g na litr.
Skladujte na chladném, suchém místě.