Fazole je přirozeným zdrojem velkého množství minerálů (železo, selen, fosfor, zinek) a vitamínu B6. Obsahuje vysoký podíl vlákniny.
Urid Dal, Urad Dal nebo Ulutham Paruppu - Černá čočka, je oblíbenou indickou luštěninou, která se používá zejména do indických polévek - dálů. Urid dal, spolu s rýží, být používán dělat dosas, křupavé palačinky jižní Indie a tak dělat poppadums. V jižní Indii, Urid dal je používán jako koření s hořčičnými semeny pro kari. Urid dal, spolu s rýží, být používán dělat dosas, křupavé palačinky jižní Indie a tak dělat poppadums.
Urid dál je bohatý na vlákninu, minerály a hlavně bílkoviny, proto Ájurvéda doporučuje tuto luštěninu hlaně vegetaránům, nanejvýš čtyřikrát týdně.
Obsah: 500 g