Lísková mouka plná chuti, aroma a typických vůní s malým množstvím jednoduchých cukrů, což ocení zejména diabetici. Získává se za nízkých teplot, při kterých se snižuje obsah tuků a vitamínů rozpustných v tucích, ale i přesto zůstává bohatá na vitamíny, minerály a vlákninu.
Použití: Je výborná pro výrobu müsli tyčinek, do ovesných kaší, nebo k pečení zdravějších sladkých pokrmů. Pražením suchým vzduchem získává výraznou chuť ideální se spojením s čokoládou. Je vhodná pro bezlepkovou dietu, vegany a příznivce paleo stravy. Mouka z lískových oříšků je vhodná i do smoothies, snídaňového jogurtu či tvarohu v kombinaci s ovocem. Posypat se s ní dá závin či domácí zmrzlina.
Země původu: Turecko
Alergeny: Produkt obsahuje skořápkové plody a může obsahovat jádra podzemnice olejné a sezamová semena a výrobky z nich.
Energie 628 kcal
Rostlinné tuky 62 g
Proteiny 16 g
Sacharidy 16 g
Vitamíny A, B1, B2, B6, E
Vláknina 10 g
Vápník 114 mg
Železo 5 mg
Hořčík 163 mg
Fosfor 290 mg
Draslík 680 mg
Sůl -