Černý rýžový ocet - Chinkiang Vinegar, Gold Plum 3,78 litru
Chinkiang ocet Gold Plum, vyrobený z lepkavé rýže, vody a soli, je obecně považován za nejlepší černý rýžový ocet. Tmavé barvy, má hluboko, téměř kouřovou chuť. Černý rýžový ocet funguje dobře v dušených pokrmech a jako omáčka. Může sloužit i jako náhrada balzamikového octa.
Rýžový ocet - říká se mu také Čínský ocet, poprvé se začal objevovat v Číně.
K výrobě se pochopitelně využívá rýže. Existují tři druhy rýžového octa - červený, černý a bílý. Nejčastěji se používá bílý a to především v kuchyni k dochucování polévek.
Tento sladko-kyselý a slaný rýžový ocet se sametovou, inkoustovou konzistencí má silné a vytrvalé sladové aroma. Připomíná sójovou omáčku a sladový ocet.
Je ideální pro marinování masových pokrmů, kachny nebo na ochucení tmavých omáček, dušené zeleniny. Také se skvěle hodí jako dip.
Složení: voda, 25% lepkavá rýže, pšeničné otruby, cukr, sůl. Kyselina: 5,5%.
Produkt z Číny.
Alergeny: Obiloviny obsahující gluten (pšenice)
Odpovědní podnikatelé: Herman Kuijper, Noorddammerweg 91 b, 1187 Amstelveen, Niederlande.
Výživová hodnoty na 100 ml
Kalorie 230 kJ / 55 kcal
Tuk <0,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny <0,1 g
Sacharidy 5 g
z toho cukr 2,8 g
Protein 3,9 g
Sůl 1,4 g