Chilli papričky celé, extra pálivé TRS 50g
Chilli extra papričky se získávají z vybraných a nejpálivějších červených papriček, které pomáhjí zvýrazňovat nejen chuť všech ingrediencí pokrmu.
Koření pod názvem chilli zahrnuje velkou řadu papriček od sladkých až po extrémně pálivé. Ačkoliv jsou i sladké odrůdy, jsou chilli synonymem pro pálivost. A to díky obsahující látce capsicin, která pocit ostrosti způsobuje, která se dobře rozpouští v tucích a účině se podílí na hubnutí. Kromě dalších látek obsahuje vitamíny C a karoten B. Chilli odporuje chuť k jídlu, ale ve větším množství může dráždit pohlavní a močové ústrojí. V přiměřených dávkách ale působí na trávení a žaludek lépe než pepř. Konzumenti ostrých jídel s chilli lépe odolávají okolním různým bakteriím, zejména těmi vyvolávajícími průjem. Chili je považováno rovněž za afrodisiakum.
Chilli používáme velmi opatrně do gulášů, zelných pokrmů, mexických, indických a čínských jídel, dušených směsí zeleniny, rýžových pokrmů. Nedoporučují se při podrážděném žaludku a nemocích střev, ale v přiměřených dávkách působí na žaludek lépe než pepř. V pokrmech kombinujeme chilli zpravidla se sladkou paprikou. Přidávají se do pokrmů celé - na porce pro 4 osoby stačí 1 - 2 ks, nechají se povařit a poté se vyjmou.
Hmotnost: 50 g