Agazoon (Agar-Agar), texturovač od Biozoon, E 406 350g
Zahušťovadlo, želírující činidlo nebo stabilizátor.
Agazoon® obsahuje agar-agar (E 406), který se získává z buněčných stěn některých druhů řas nebo mořských trav. Je to polysacharid (složitý cukr) - bílo-žlutý nebo šedý prášek.
Agazoon ® může být používán jako zahušťovadlo, želírující činidlo nebo stabilizátor. Může být zapracován ve studené nebo horké tekutině a želíruje po varu. Želírované potraviny mají vysokou stabilitu a mohou být znovu ohřívány (do 80 ° C), příp. podávány teplé. V potravinářském průmyslu najde agar-agar uplatnění k výrobě měkkých bonbonů, marshmallows, pusinek, polev, fondánu, náplní, džemů, dále s epoužívá pro tavené sýry, jogurty, zmrzlinu, želé a masové konzervy. V domácnosti jej ze použít na dorty, apod.
Složení: Agar gelující agar (E406), maltodextrin. Skladujte v suchu a neuchovávejte při teplotě nad + 35 °C.
Obsahuje dávkovací lžíci. Vlastnosti: Není třeba uvádět žádné nutriční hodnoty.
Odpovědný podnikatel: biozoon GmbH, Nansenstr. 8, 27572 Bremerhaven, Německo.
Prodejce v ČR: Toppotraviny.cz s.r.o., IČ: 24809594, DIČ: CZ24809594, Praha 5.
Kategorie: Molekulární & Avantgardní kuchyně
Přepravní hmotnost: 0,4 kg
Země původu: DE
Organický: Ne