Tapioka perly velké, bílé 400g

Z tapioky připravíte výborný přírodní pudink, kaši pro děti, jako zahušťovadlo, pro bezlepkovou dietu, bezlaktózová dieta, paleo dieta, nízkocholesterolová dieta, veganské a vegetariánské pokrmy.
Prodejní cena se slevou
CENA (S DPH): 65,00 Kč
Sleva
Cena / kg:
Dostupnost: Skladem

Tapioka je škrob získaný z kořene esculenta rostlinných druhů Manioku - Yuca. Tuto prastarou surovinu údajně používali už Mayové. K dostání je ve formě moučky nebo různě velkých slisovaných kuliček. Tapioka je zdravým zdrojem karbohydrátů s nízkým obsahem cholesterolu a bez nezdravých tuků. Tapioka obsahuje vápník, fosfor, draslík a hořčík. Neobsahuje lepek a může být proto součástí bezlepkové diety.

Z tapioky připravíte výborný přírodní pudink, kaši pro děti, ale můžete ji použít i jako zahušťovadlo do polévek, omáček, nebo do krému do různých dezertů a moučníků. Tapioka má velmi příznivé účinky při potížích s trávením.

 

Použití: bezlepková dieta, bezlaktózová dieta, paleo dieta, nízkocholesterolová dieta, veganské a vegetariánské pokrmy. Tapiokové perly se vám budou hodit jako zavářka do polévek, na přípravu kaší i efektních dezertů: díl perel smíchejte se 6 díly libovolné tekutiny a uvařte je do měkka tak, aby byly kuličky zcela průhledné.

Tapioka obsahuje vápník, fosfor, draslík a hořčík. Je také dobrým zdrojem železa, kyseliny listové a vitamínu B. Tapioka je poměrně kalorická a velmi rychle a nadlouho vás zasytí.

 

Tapioka je škrob získaný z kořene esculenta rostlinných druhů Manioku - Yuca. Tuto prastarou surovinu údajně používali už Mayové. K dostání je ve formě moučky nebo různě velkých slisovaných kuliček. Tapioka je zdravým zdrojem karbohydrátů s nízkým obsahem cholesterolu a bez nezdravých tuků. Tapioka obsahuje vápník, fosfor, draslík a hořčík. Neobsahuje lepek a může být proto součástí bezlepkové diety.

Z tapioky připravíte výborný přírodní pudink, kaši pro děti, bubble tea, ale můžete ji použít i jako zahušťovadlo do polévek, omáček, nebo do krému do různých dezertů a moučníků. Tapioka má velmi příznivé účinky při potížích s trávením.

Nutriční údaje:
100g tapioky obsahuje přibližně 350 kalorií. Stejné množství dále obsahuje 88g sacharidů, 0,19g bílkovin, 0,02g tuku, 1mg hořčíku, 1,58mg železa a 0,1mg manganu. Tapioka je také přirozeným zdrojem omega-3 a omega-6 mastných kyselin.

 

Tapiokový škrob pochází z kořene keřů manioku, který pěstovali už staří Mayové. Samotný název tapioka pochází z jednoho z brazilských domorodých jazyků a označuje vlastně proces, kterým je z kořene škrob získáván. Tapiokový škrob platí za univerzální kuchyňskou přísadu - využívá se k zahuštění omáček, polévek, dušených jídel, ale také při pečení moučníků a přípravě dezertů. Ačkoliv jste o manioku možná ještě neslyšeli, ve skutečností se řadí ke stejně významným surovinám jako rýže nebo pšenice a v současné době představuje základní složku potravy pro více než 500 milionů lidí po celém světě. Tapioka neobsahuje lepek a ani jiné alergeny. Nenajdete v ní ani tuk a snadno trumfne brambory v obsahu vápníku. Pokud se zajímáte o zdravou výživu, tapioka by vaší pozornosti neměla určitě uniknout. A jestli trpíte intolerancí lepku či mléka nebo si hlídáte cholesterol, rozhodně byste ji měli alespoň ochutnat.

 

Skladování: Skladujte v suchu

 

Země původu: Thajsko

 

Obsah. 400g