Jatamansi - Stres a duševní rovnováha 100g
Stres & duševní rovnováha.
Nardostachys jatamansi přispívá k psychické relaxaci a duševní rovnováze
Centella asiatica stimuluje činnost mozkových funkcí
Withania somnifera přispívá k nervové odolnosti a lepšímu zvládání stresu
Valeriana officinalis podporuje celkové zklidnění nervového systému
Asparagus racemosus má uklidňující účinek a optimalizuje psychický stav
Hmotnost: 100 g sypaného čaje
Doporučená dávka: 2 - 3 šálky za den
Složení: centella asiatica, glycyrrhiza glabra, tinospora cordifolia, withania somnifera, zingiber officinale, pueraria lobata, nardostachys jatamansi, asparagus racemosus, valeriana officinalis
Příprava: Jednu čajovou lžičku bylinné směsi (cca 2 g) nechte 3 – 5 minut povařit nebo přelijte 250 ml vroucí vody a nechte 10 minut vyluhovat
Doplněk stravy
Užívání
Himálajské byliny se tradičně nechávají alespoň 3–5 minut povařit v případě, že je používáme jako prostředek k optimalizaci duševních a tělesných funkcí organismu. Takto připravený odvar má silnější působení, jemnější chuť a příznivě ovlivňuje naše trávení, které je důležité pro správné vstřebávání prospěšných výtažků z himálajských bylin. Čaje pijeme jako součást denního pitného režimu po dobu trvání obnovy kýžených funkcí organismu. V případě očistné bylinné kury užívejte čaj po dobu 1-3 měsíců v souladu s denním dávkováním uvedeným na obalu. Ponechejte týdenní pauzu po spotřebování každého balení.
Doporučujeme užívat maximálně dva čaje zároveň. Více čajů lze střídat v denním či týdenním režimu pokud je používáme k normalizaci běžných projevů při narušení rovnováhy tělesného nebo duševního zdraví. Čaje pijeme vždy odděleně s odstupem jedné hodiny. Pokud je používáme pouze jako podpůrný či povzbuzující prostředek, můžeme nechat byliny pouze vyluhovat bez omezené doby užívání. Pro optimální působení bylinného odvaru pijeme čaje teplé a před jídlem. Specifická chuť každého čaje je součástí terapeutického působení a odpovídá ájurvédským vlastnostem šesti chutí. Proto doporučujeme nepřidávat žádná sladidla.