ŘÍMSKÝ KMÍN Mletý, Jeera powder TRS 100g
Římský kmín má příjemnou, aromatickou silná vůni, ostrou, kořeněnou chuť. Je vhodný k přípravě hůře stravitelných nebo hutných pokrmů. Je součástí kari; používá se ke kořenění mletých mas, do salámů a klobás, sýrů i do chleba; v likérnictví.
Použití: do zeleninových, rýžových a luštěninových pokrmů. Vynikající do bramborových pokrmů, vhodný na dochucování polévek a různých dušených pokrmů. Používá se např. při nakládání zeleniny a sýrů. Často se používá s hořčičnými semínky na počátku vaření. Pomáhá při přejídání, po těžkých pokrmech.
V Indii se s ním koření kari, čočka a rýžové pokrmy. Ve východním Německu se kmín používá na masné výrobky, kysané zelí, ryby, bramborový salát, pečivo a jablečný kompot. V kuchyni v arabských zemích se používá do salátů, na Méchoui a na Kebab.
Pro odlišnou, výraznou chuť i vůni než klasický kmín, doporučuje, zezačátku, použít menší dávky.
Obsah: 100 gramů
Složení: římský kmín (šabrej kmínovitý, kumín, džírá, Cuminum cyminum) - semena mletá.
Podle Ájurvédy: Římský kmín je horký, ostrý, dodává sílu, podporuje trávení.