Trnka obecná plod 150g
Trnka obecná (Prunus spinosa, čeleď růžovité - Rosaceae, SK: Slivka trnková) je rozšířeným keřem. Květy obsahují flavonové glykosidy (kempferol, kvercetin), sacharidy a minerální soli.
Zdravotní tvrzení týkající se této léčivé rostliny ve formulaci předložené Evropské komisi ke schválení (on hold): Normální činnost ledvin a močového měchýře. Normální funkce střevního traktu.
Nařízení ES 1924/2006 o zdravotních tvrzeních a 1169/2011 o léčebných tvrzeních nám neumožňuje na těchto stránkách uvádět více informací k této léčivé rostlině.
Více informací získáte ze seriózních volně dostupných zdrojů na internetu a z kvalitní literatury.
Obsahové látky: třísloviny, cukry, pektiny, vitamin C, organické kyseliny, barviva a kyanový glykosid amygdalin
Složení: Plod Trnky obecné.
Tradiční užití: Doporučuje se ji konzumovat sušenou nebo tepelně upravenou jako čaj, do čajových směsí. Můžeme ji užívat přímo, nebo jakou čerstvou i sušenou trnku, ale bez pecky můžeme rozmixovat a vyrábět džusy (či s mlékem koktejly). Při užití v nápojích a přidáním malého množství cukru či medu se ztrácí trpkost a vystupuje úžasná specifická chuť připomínající borůvky.
Způsob použití:odvar, víno, likér, šťáva,
Země původu: EU
Obsah: 150 g